Verlaagd btw tarief voor verbouwing verlengd

Het verlaagde btw tarief in de bouw blijft nog langer bestaan. Eerder werd er voor verbouwingen en herstel van woningen de btw verlaagd van 21% naar 6%. Deze tijdelijke regeling is voorlopig verlengd tot het einde van 2014. Om van deze regeling gebruik te maken moet de woning wel aan een aantal voorwaarden voldoen.

Wanneer geldt het lage btw tarief van 6%?

Het lage btw tarief geldt alleen voor het verbouwen en herstellen van woningen die ouder zijn dan twee jaar. De woning moet ook permanent bewoond worden door particulieren, de regeling geldt niet voor bedrijfsgebouwen. Onder verbouwen en herstellen vallen het vernieuwen, vergroten of vervangen en onderhouden van (delen van) de woning / appartementencomplex. Het 6% tarief geldt alleen voor de arbeidsloon en niet voor geleverde materialen. Nieuw is dat dit verlaagde tarief ook geldt voor werkzaamheden gedaan door hoveniers, zoals het aanleggen en onderhouden van tuinen bij woningen ouder dan twee jaar.

Regeling verlengd in 2014

Om de woningmarkt te ondersteunen is deze regeling ingevoerd. Nu is de maatregel tijdelijk verlengd tot het einde van 2014. Voor woningeigenaren is dit een gunstige regeling om de woning te verbouwen of energiezuiniger te maken.

Neem contact op met Ibotec

Bosscheweg 135
5282 WV Boxtel
Routebeschrijving

T. 0411 - 686 136
F. 0411 - 675 663
E. ibotec@ibotec.nl